OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Forums: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]
VIP Information, news and announcements regarding new Octane Render commercial products and releases.

OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby haze » Mon Jun 17, 2019 3:24 am

haze Mon Jun 17, 2019 3:24 am
Hi all,

This is a small maintenance release for V4 for a couple of issues that came up.

As before: we recommend that you update to driver version 419.17 or later.

License upgrade

Unless you have a subscription license, you will have to upgrade your version 3 licenses to version 4. This upgrade is free and can be done via these 4 steps:

  1. Go to https://home.otoy.com/render/octane-render/purchase/
  2. Select "Upgrade" in the top menu.
  3. Click on "UPGRADE NOW" next to "Upgrade existing licenses to OctaneRender 4".
  4. Select the licenses you want to upgrade and confirm.

If you have any issues during this process, please get in touch with our support team.

New GPU requirements

To use this version, you need a GPU of compute model 3.0 or higher. Support for Fermi GPUs (like GTX 4xx and 5xx) has been dropped. Also make sure you use a driver of version 419.17 or higher and if you are working on Mac OS that have a CUDA driver installed that supports at least CUDA 9.1.


Changes since version 4.04:

  • Fixed emission if "keep instance power" is enabled and sampling rate is 0.0.
  • Fixed mistake causing names and labels of some dynamic pins returned by the Lua API to be empty.

Links updated 21/6/19 to fix splash screen version number.

Downloads for users with a regular license
OctaneRender for Windows (installer)
OctaneRender for Windows (zip)
OctaneRender for Linux
OctaneRender for Mac OS

Downloads for users with a Studio subscription license
OctaneRender Studio for Windows (installer)
OctaneRender Studio for Windows (zip)
OctaneRender Studio for Mac OS
OctaneRender Studio for Linux

Downloads for users with Creator (Enterprise) subscription license
OctaneRender Creator for Windows (installer)
OctaneRender Creator for Windows (zip)
OctaneRender Creator for Mac OS
OctaneRender Creator for Linux

Demo version downloads
OctaneRender Demo version for Windows (installer)
OctaneRender Demo version for Windows (ZIP archive)
OctaneRender Demo version for Mac OS X (DMG image)
OctaneRender Demo version for Linux (ZIP archive)
User avatar
haze
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 801
Joined: Sun Feb 08, 2015 8:57 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby nuno1980 » Mon Jun 17, 2019 9:38 am

nuno1980 Mon Jun 17, 2019 9:38 am
PLEASE must fix or undo PMC kernel issues!


VERY IMPORTANT:
I want sooo more than 1 million spp (samples per pixel) for regions picked only (eg: " [1.45197e+006] 39662/500000 s/px ... " at black bar on v2.x).
NOTE: I'm sorry for bad english due to mute ;)

i7-4790K w/ or w/o OC
16GB [email protected]
ASUS Z97-Pro Gamer
EVGA GF GTX 980 Ti SC+ Gaming :D
SSD OCZ RD400 512GB
HDDs 1TB SATA2 and 3TB SATA3.
LG BD-RE BDXL BH16NS40
PSU 1 kW
CRT monitor 19" SM 957MB
nuno1980
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 617
Joined: Sat Dec 18, 2010 10:04 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby Jolbertoquini » Mon Jun 17, 2019 12:03 pm

Jolbertoquini Mon Jun 17, 2019 12:03 pm
haze wrote:Fixed mistake causing names and labels of some dynamic pins returned by the Lua API to be empty.


Great Guys! It's working perfectly , thanks for that appreciate would be great to have a engine update on the plug aswell from Jim I will ask him. Also would be great to have this fixes on the 2018's versions and future 2019's.

Cheers,
JO
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 961
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby andw » Tue Jun 18, 2019 5:09 pm

andw Tue Jun 18, 2019 5:09 pm
A tiny, but obvious issue :) : the inconsistencies in version information on window title, splash/about screen (4.04) and in file properties (File/Product version : 4.5.0.0 / 4.5.0.0)
i7-2600K/32Gb/RTX2080 8Gb + GTX1080 8Gb/Win7 Pro x64/nV driver 416.34/Poser 10, DazStudio 4.10, Blender 2.79, Octane 4.01.1 Standalone
> Using RAM Disk with Octane <
andw
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 44
Joined: Wed Aug 22, 2012 5:42 am

Re: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby haze » Fri Jun 21, 2019 1:55 am

haze Fri Jun 21, 2019 1:55 am
andw wrote:A tiny, but obvious issue :) : the inconsistencies in version information on window title, splash/about screen (4.04) and in file properties (File/Product version : 4.5.0.0 / 4.5.0.0)


Thanks, fixed.
User avatar
haze
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 801
Joined: Sun Feb 08, 2015 8:57 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby Chromfell » Wed Jul 03, 2019 6:57 am

Chromfell Wed Jul 03, 2019 6:57 am
as far as i can tell since V4.04 standalone bug:
[according to changes in this 4.05 post this doesn't seem to have been fixed]

if you have your timeline set to a frame other than 0, your batch render will replace frame 0 (animated image sequence?) textures with some of that other current frame's (animated image sequence?) textures due to them not being reloaded (reason i am saying animated sequence is because i am not sure. not a big issue when a frame only takes 10 seconds, I can re-render, but some other folk might not be able to so easily. other than that V4 standalone has been very solid lately :thumbsup:

sadly i can't provide exact file where this is happening right now due to job reason, hope my description helps still
Windows 10 Pro --- RTX 2070 x 2 --- Standalone & C4D
Chromfell
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 12
Joined: Wed May 04, 2016 7:01 pm
Location: Austria

Re: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby Jolbertoquini » Wed Jul 10, 2019 10:28 am

Jolbertoquini Wed Jul 10, 2019 10:28 am
Hi There,

After using this version for a while I find a interesting bug problem, compare to Octane 3.06 and the 4.05 there is a clear slowdown on the sampling at 3.06 I have "25ms/sec" I have in 10 seconds close to "400s/px" and at 4.05 I have "0.020ms/sec" sometimes lower like "0.01ms/sec" and get "1s/px" after 25 seconds :o which is crazy slow after one minute I still get 4 samples, I also tried on 2019XB2 for test is compiling the scenes really slow but the samples is better getting more close to the "25ms/sec" of the 3.06 but freezes at begging and after is getting unstable sampling, between "0.020ms/sec" to "10ms/sec".

I tested same scene with a 1080ti windows 10, also with sets on windows 7 and different GPU 700's and 900's series same results.

I could share the scene but I need on private for security and private reasons.

Please let me know.

Best,
JO
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 961
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby Jolbertoquini » Wed Jul 10, 2019 1:30 pm

Jolbertoquini Wed Jul 10, 2019 1:30 pm
Hi Guys,

After further test I find the bug is based on instances type I upload the scene on this link here :

https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=71853&p=365558#p365558

Look design is the same between 3.06.4 to 4.05 only new 2000's version is looking different shader side but here 4.05 has a trouble to recognize a particular type of instance recognized before at 3.06.4
Please also pay a close attention on memory usage at the same scene? 3.06 uses close to 285mb, 4.05 uses 495mb and 2019RC1 uses 616mb

Best,
JO
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 961
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby thanulee » Mon Aug 12, 2019 12:53 pm

thanulee Mon Aug 12, 2019 12:53 pm
Heya,
Is this issue addressed ?

viewtopic.php?f=30&t=71311&start=20

Thanks a lot
i7 3930K | 2 x GTX 980 ti 6gb | 32GB RAM | Corsair Carbide 540
R18 | win 10 home
thanulee
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 461
Joined: Sat Dec 19, 2015 11:00 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 4.05 [current 4.xx]

Postby desire » Wed Oct 02, 2019 8:42 am

desire Wed Oct 02, 2019 8:42 am
Hello!
Fix, please, noisy and fireflied Shadow Pass while using Render Layer feature.
The problem is not in samples count.
I use a c4d plugin, but user bepeg4d confirmed that issue is related to Octane core SDK

Thank you

2019-09-22_21-45-48.png


2019-09-26_20-28-54.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
desire
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 91
Joined: Tue Sep 24, 2013 6:30 am
Location: Russia, Nizhny Novgorod
Next

Return to Commercial Product News & Releases (Download here)


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Nov 17, 2019 12:22 pm [ UTC ]