OctaneRender™ Standalone 3.08.2

Forums: OctaneRender™ Standalone 3.08.2
VIP Information, news and announcements regarding new Octane Render commercial products and releases.

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby andrefry » Mon Jul 09, 2018 1:26 pm

andrefry Mon Jul 09, 2018 1:26 pm
Offline Mode please. It's useless to me without this & I'm not the only one.
3.07 had it so why has it stopped ?
Asus Sabertooth X79 / i7 4930K / 32GB / GTX 980ti + 970 / Corsair H100i / XFX Pro Black 850w / Corsair Caribide 500R Case / Win 7 / C4D R18.
andrefry
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 59
Joined: Sat Apr 09, 2016 1:38 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby bepeg4d » Mon Jul 09, 2018 3:03 pm

bepeg4d Mon Jul 09, 2018 3:03 pm
andrefry wrote:Offline Mode please. It's useless to me without this & I'm not the only one.
3.07 had it so why has it stopped ?

viewtopic.php?f=24&t=68091#p341483
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6592
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby andrefry » Mon Jul 09, 2018 6:43 pm

andrefry Mon Jul 09, 2018 6:43 pm
abstrax wrote:
Dmi3ryd wrote:Thanks for update.

I can't find offline license. Where is it?

This version doesn't have an offline mode yet. We are currently finishing a new system which unfortunately didn't make it into this version yet, but we hope to have something available very soon (I am talking of a couple of weeks not months). Again, apologies for the delay.


Fingers crossed.
Asus Sabertooth X79 / i7 4930K / 32GB / GTX 980ti + 970 / Corsair H100i / XFX Pro Black 850w / Corsair Caribide 500R Case / Win 7 / C4D R18.
andrefry
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 59
Joined: Sat Apr 09, 2016 1:38 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby abstrax » Mon Jul 09, 2018 8:45 pm

abstrax Mon Jul 09, 2018 8:45 pm
niestudio wrote:Thanks for the update. Any ETA on that? Really looking forward to using the metallic shader properly. :)

Sorry I don't have a confident ETA yet, but the next release will most likely by in the next couple of weeks. We are trying to wrap up 3.08 as quickly as possible.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5069
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby niestudio » Wed Jul 11, 2018 3:08 pm

niestudio Wed Jul 11, 2018 3:08 pm
I'm seeing info channel issues in 3.08.1 & 3.08.2 (they were not present in 3.08).

renders properly in 3.08.
308.jpg


3.08.2 renders blank
308_2.jpg


There are several other info channels that render strange as well.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
OSX 10.12.4 | Intel 12 core @ 3.33 ghz | 128 gb ram | NVIDIA GeForce GTX 1080TI | Ubuntu Linux slave with 3x 1080ti
niestudio
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 259
Joined: Fri Aug 21, 2015 10:03 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby abstrax » Wed Jul 11, 2018 8:55 pm

abstrax Wed Jul 11, 2018 8:55 pm
niestudio wrote:I'm seeing info channel issues in 3.08.1 & 3.08.2 (they were not present in 3.08).

renders properly in 3.08.
308.jpg


3.08.2 renders blank
308_2.jpg


There are several other info channels that render strange as well.

Thanks for the bug report. It seems that negative values in the normal vectors are clamped at zero. -> The back side of the cube is rendered grey (which is why it looks invisible). It only seems to happen if the info channel kernel is used. Info channel passes seem to be fine. -> We will fix it with the next version.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5069
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby Zay » Sat Jul 14, 2018 6:06 pm

Zay Sat Jul 14, 2018 6:06 pm
I have made a Start.orbx to start projects a little faster. But every time I load it and ungroup it, it keeps adding (2) to the Render Targets name. If I group it again and ungroup it I now have (2) (2) added to the Render Targets. Is there a way to prevent this or is this a bug?

RT.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Win 7 64bit | 3.4GHz I7 | 64GB ram | 2x GTX 1080Ti - driver 431.36| Modo/ZBrush/Poser
Zay
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 993
Joined: Sun Jan 17, 2010 2:53 am

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby abstrax » Mon Jul 16, 2018 12:27 am

abstrax Mon Jul 16, 2018 12:27 am
Zay wrote:I have made a Start.orbx to start projects a little faster. But every time I load it and ungroup it, it keeps adding (2) to the Render Targets name. If I group it again and ungroup it I now have (2) (2) added to the Render Targets. Is there a way to prevent this or is this a bug?

RT.JPG

That it doesn't properly increase the count but appends "(2)" every time is a bug.
We did this incremental count initially because of ORC (to make sure that render target nodes have a unique name), but with some changes in ORC we could disable it and we are planning to do that in a future build.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5069
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby andw » Sun Jul 22, 2018 1:40 pm

andw Sun Jul 22, 2018 1:40 pm
Changing near clipping distance of the camera affects the functionality of the focus picker tool - the resulting focal depth value.
If near clip depth was set to 2.000, focal depth became, say 5.661; if it reset to 0.000 value, the focal depth became 3.663 (which is proper value for getting desired object in focus).
Not tested on all scenes, just found it on current one.
i7-2600K/32Gb/RTX2080 8Gb + GTX1080 8Gb/Win7 Pro x64/nV driver 416.34/Poser 10, DazStudio 4.10, Blender 2.79, Octane 4.01.1 Standalone
> Using RAM Disk with Octane <
andw
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 44
Joined: Wed Aug 22, 2012 5:42 am

Re: OctaneRender™ Standalone 3.08.2 [current 3.xx]

Postby roeland » Mon Jul 23, 2018 12:43 am

roeland Mon Jul 23, 2018 12:43 am
That's a bug, thanks for reporting.
User avatar
roeland
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 1740
Joined: Wed Mar 09, 2011 10:09 pm
PreviousNext

Return to Commercial Product News & Releases (Download here)


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Mon Sep 23, 2019 11:13 am [ UTC ]