new features of 3.06

Forums: new features of 3.06
VIP Information, news and announcements regarding new Octane Render commercial products and releases.

Re: new features of 3.06

Postby Phantom107 » Wed Apr 26, 2017 6:56 pm

Phantom107 Wed Apr 26, 2017 6:56 pm
Love the new features
User avatar
Phantom107
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 685
Joined: Tue Jul 24, 2012 11:31 am
Location: The Netherlands

Re: new features of 3.06

Postby momade » Mon Jun 12, 2017 1:28 pm

momade Mon Jun 12, 2017 1:28 pm
Hi.

A question about very high resolutions ans adaptive sampling.
Does adaptive sampling slow dont the render upon heavy load of noise checking when rendering i.e. 14k x 10x pixel images?

WHo does the noise check? CPU or GPU?
just to know what im doing and how my system plays along.

Thanks a lot.
Moritz
User avatar
momade
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 343
Joined: Wed Feb 19, 2014 9:52 pm
Location: Cologne - Germany

Re: new features of 3.06

Postby vijay_thirukonda » Fri Jun 30, 2017 2:02 am

vijay_thirukonda Fri Jun 30, 2017 2:02 am
momade wrote:Hi.

A question about very high resolutions ans adaptive sampling.
Does adaptive sampling slow dont the render upon heavy load of noise checking when rendering i.e. 14k x 10x pixel images?

WHo does the noise check? CPU or GPU?
just to know what im doing and how my system plays along.

Thanks a lot.
Moritz


Hi,

sorry for late reply.

Noise calculation is done in CPU. But every time we request work from GPU; we need to upload Adaptive sampling data which will be around 16kb or less if the group pixel mode is 2x2 or 4x4 per 1024 *512.

I haven't tested it with large resolutions. But in theory, there is a little overhead at the start. But you will start seeing benefits once the adaptive sampling kicks in and stop rendering of pixels that are clean.

Thanks

VJ
vijay_thirukonda
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 136
Joined: Sun Jul 24, 2016 8:42 pm

Re: new features of 3.06

Postby momade » Fri Jun 30, 2017 2:58 pm

momade Fri Jun 30, 2017 2:58 pm
Thanks for the answer VJ
User avatar
momade
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 343
Joined: Wed Feb 19, 2014 9:52 pm
Location: Cologne - Germany

Re: new features of 3.06

Postby mac3d » Wed Jul 05, 2017 2:34 pm

mac3d Wed Jul 05, 2017 2:34 pm
Hi guys,I would like to know where is my Camera to Kernel Info channel/wireframe.
It is important to me..
My Computer:i7 2,6ghz ram 8gb schede video nvidia 9600tso 512mb gtx560ti 1gb mainboard asus p6t se sistema operativo:Ubuntu 14.10 64 bit
mac3d
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 103
Joined: Sun Jan 15, 2012 10:35 pm

Re: new features of 3.06

Postby bepeg4d » Wed Jul 05, 2017 3:47 pm

bepeg4d Wed Jul 05, 2017 3:47 pm
Hi mac3d,
sorry but the question is not clear :roll:
If you mean Info kernel, just choose it from the first pop up menu in Kernel node of the Render Target, and change the Type to Wireframe.
If you mean Info Render passes, just create the Render passes node in the Render Target, if not present, then scroll down to the Info channel section and enable the Wireframe channel.
Or do you mean something else?
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6685
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: new features of 3.06

Postby mac3d » Fri Jul 07, 2017 10:10 am

mac3d Fri Jul 07, 2017 10:10 am
Sorry Beppe for my bad English..
Support to view a Gizmo Viewport please
My Computer:i7 2,6ghz ram 8gb schede video nvidia 9600tso 512mb gtx560ti 1gb mainboard asus p6t se sistema operativo:Ubuntu 14.10 64 bit
mac3d
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 103
Joined: Sun Jan 15, 2012 10:35 pm

Re: new features of 3.06

Postby Jolbertoquini » Tue Jul 18, 2017 9:28 am

Jolbertoquini Tue Jul 18, 2017 9:28 am
Hi Guys,

After a big use of adaptive sampling now I have impression is not working so well with this features like , SSS, Motion-blur and Volume.
In many scenes the adaptive sampling doesn't work so well with this features, doesn't seam to be sampled the areas where this are option are used.

The others parts is fine I will give some further tests with the latest version the 3.06.4 but so far looks like still the problem.

Best,
JO
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 961
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London
Previous

Return to Commercial Product News & Releases (Download here)


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Tue Nov 12, 2019 11:29 pm [ UTC ]