new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 10.8.)

Forums: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 10.8.)
VIP Information, news and announcements regarding new Octane Render commercial products and releases.

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 28.4)

Postby natemac00 » Thu May 05, 2016 1:48 pm

natemac00 Thu May 05, 2016 1:48 pm
abstrax wrote:...This license will be released once the application exits, similar to a floating license scheme. This means that there's no need to deal with the actual license ID and pass anymore...


Not sure if this was mentioned already, but I'm running (only) 3.0 Alpha10 on (2) OSX 10.11.4 and (1) on a Win10 Machine. As far as the plugins go, when Cinema 4D exits, those license do get released but the StandAlone License on the Mac's that run the plugins or the Win10 Slave machine, when we exit the Daemon and/or exit the StandAlone Program, the license never get automatically released. We still need to go the OTOY Licenses web page to deactivate those.
Is this a known issue or is there a way to fix this?
Thanks.
______________
Nate Mac - Chicago, IL
Cinema 4D R21.059 | Octane 2019.5
Main: '13 Mac Pro | 10.13.6(17G7024) | 2.7GHz 12-core | 64GB | eGPU Gigabyte Aorus GTX1080
Slaves: 4x GTX 980 Ti | 2x RTX 2070 Super | GTX 1080 | GTX 1070 | GTX 1070Ti
natemac00
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 232
Joined: Mon Feb 22, 2016 3:45 pm

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 28.4)

Postby bepeg4d » Fri May 06, 2016 7:54 am

bepeg4d Fri May 06, 2016 7:54 am
Hi,
please try with the new beta 1 version, all the issues about mac activation should be solved:
viewtopic.php?f=33&t=53870
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 7713
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 23.12.)

Postby tigher » Tue May 10, 2016 3:08 pm

tigher Tue May 10, 2016 3:08 pm
bepeg4d wrote:Hi,
in my opinion, for v3, is much more important the Open SL instead of Open CL feature. Open SL can "open" Octane to complex shaders by extending its features, while Open CL is almost targeted only to black-Dyson-Mac-Pro and its ATI FirePro.
For all the other Mac users (like me), I think that should be more interesting to have a more easy and solid Thunderbolt driver with external GPU support without having to hack the system kext files, but this depends to Intel and Apple :roll:
For all the other Macs, having Open CL on the internal unIque GPU is not so useful because the high res dysplay has already sucked a lot of resources, and an external GPU is needed in any case :roll:
I have worked for some months with a Mac Book Pro 13" Retina and an external Thunderbolt box with 2x GTX 780 and it was a real pleasure, but the kext hack is not for everyone and has zero comercial attraction ;)
ciao beppe


I have a 15" retina macbook with an AMD card and have been patiently waiting for OpenCL implementation but it doesnt seem like it's happening anytime soon. I see you use an external gpu box. Been thinking about getting an external gpu myself instead of an entirely new computer. The new gtx 1080's look amazing, I'd only have the money for 1 with a whole new computer but If the external gpu is pretty straight forward to implement I could get 2x1080's. Is it pretty straight forward to get octane running with external gpus? Do I have to do this "kext hack"?
tigher
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Fri Dec 25, 2015 5:40 pm

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 28.4)

Postby bepeg4d » Wed May 11, 2016 10:42 am

bepeg4d Wed May 11, 2016 10:42 am
Hi tigher,
unfortunately I have no more a thunderbolt Mac in my disposition, but the kext modification seems easier now ;)
Please, have a look at this script and this discussion:
viewtopic.php?f=14&t=51192
viewtopic.php?f=14&t=52574
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 7713
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 24.5.)

Postby jang2235 » Tue May 24, 2016 12:55 pm

jang2235 Tue May 24, 2016 12:55 pm
Version 3.0 supports up to several Slaves Node network?
jang2235
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 153
Joined: Tue Jun 17, 2014 2:04 am

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 24.5.)

Postby bepeg4d » Tue May 24, 2016 2:48 pm

bepeg4d Tue May 24, 2016 2:48 pm
jang2235 wrote:Version 3.0 supports up to several Slaves Node network?

Hi jang2235,
yes sure as for v2, and the max GPU number per Master + slaves is now at 20 ;)
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 7713
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 24.5.)

Postby alien » Tue May 24, 2016 6:50 pm

alien Tue May 24, 2016 6:50 pm
i have a question regarding License, I have two Computers, Desktop (Main Render power horse) and MBP (mostly using) Can i use 1 license on both obviously not at same time ? Like most of the time my Desktop is switched off to save electricity, SO during that time can i use MBP (laptop) to test and learn Octane .
alien
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 35
Joined: Sun Feb 02, 2014 7:12 pm

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 24.5.)

Postby bepeg4d » Wed May 25, 2016 8:39 am

bepeg4d Wed May 25, 2016 8:39 am
alien wrote:i have a question regarding License, I have two Computers, Desktop (Main Render power horse) and MBP (mostly using) Can i use 1 license on both obviously not at same time ? Like most of the time my Desktop is switched off to save electricity, SO during that time can i use MBP (laptop) to test and learn Octane .

Hi allen,
the new SSO activation system is designed exactly to make what you are asking super easy. Right now there are still few issues with the new system and plugins/Mac, but with standalone you can already quit Octane from a machine and instantly have the license on another machine without copy/pasting licenses numbers and waiting 60 minutes as with v2. All is managed automatically by the system ;)
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 7713
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 24.5.)

Postby alien » Wed May 25, 2016 4:36 pm

alien Wed May 25, 2016 4:36 pm
bepeg4d wrote:
alien wrote:i have a question regarding License, I have two Computers, Desktop (Main Render power horse) and MBP (mostly using) Can i use 1 license on both obviously not at same time ? Like most of the time my Desktop is switched off to save electricity, SO during that time can i use MBP (laptop) to test and learn Octane .

Hi allen,
the new SSO activation system is designed exactly to make what you are asking super easy. Right now there are still few issues with the new system and plugins/Mac, but with standalone you can already quit Octane from a machine and instantly have the license on another machine without copy/pasting licenses numbers and waiting 60 minutes as with v2. All is managed automatically by the system ;)
ciao beppe



Thanks alot, I all ready upgraded to v3, I use C4D all the time not standalone so should wait for bug fixes ? thanks any way .. so happy :D
alien
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 35
Joined: Sun Feb 02, 2014 7:12 pm

Re: new features of OctaneRender™ 3.00 (updated 24.5.)

Postby ura » Fri May 27, 2016 10:30 am

ura Fri May 27, 2016 10:30 am
On my license visualizer works remotely. How do I save my license. If it will go offline mode and do not give more???
ura
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 43
Joined: Tue Mar 22, 2011 4:54 am
Location: Russia
PreviousNext

Return to Commercial Product News & Releases (Download here)


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Mon Nov 23, 2020 4:31 pm [ UTC ]