NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Forums: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]
Post, discuss and share handy resources like textures, models and HDRI maps in this forum.
Forum rules
Please do not post any material that is copyrighted or restricted from public use in any way. OTOY NZ LTD and it's forum members are not liable for any copyright infringements on material in this forum. Please contact us if this is the case and we will remove the material in question.

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby maximejean » Fri Jul 31, 2020 5:01 am

maximejean Fri Jul 31, 2020 5:01 am
I was able to install it. However, octane x Plugin for Cinema 4D is not rendering for me. It gives me an error of the GPU device is not selected. I tried to select my GPU from octane settings but keep unchecking by itself :|

Any thoughts :?:

Same problem here, with a Radeon Pro 555X...
Thanks !
maximejean
 
Posts: 1
Joined: Fri Jul 31, 2020 2:37 am

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby bepeg4d » Fri Jul 31, 2020 6:41 am

bepeg4d Fri Jul 31, 2020 6:41 am
@ keithrondinelli1974: about default Light/Environment, add an Environment node set to black color, or go to Settings/Environment.
About DayLight, the c4d Sun Expression is disabled by default, so you can free rotate the sun, you need to go to Sun Expression/Basic tab and enable it, to be able to change date-time:
583FBC96-E77D-4C3D-BF20-85FD08831B2F.jpeg


@ davidpreta: nope, only Navi/Vega AMD GPUs at the moment.

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 7713
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby Pixege » Fri Jul 31, 2020 7:53 am

Pixege Fri Jul 31, 2020 7:53 am
james_conkle wrote:
riodepost wrote:...
So I have a request, is it possible to set the preview scaling option? So that the Retina screen does not display the image in accordance with its pixels, which are simply too small.
Now only a tiny fragment scales, which doesn't help at all.


THIS! I've been looking for this feature in the CUDA plugin for C4D since I switched from Redshift.



On point! OTOY, please replace this little square with a full zoom of the preview and adjust the image to the retina so that it is not so small.

Zrzut ekranu 2020-07-31 o 09.50.29.png
MacBook Pro 16" | AMD Radeon Pro 5500M 8 GB | 2,3 GHz Intel Core i9 | 64 GB RAM + eGPU Razer Core X | Asus ROG Strix RX 5700 XT OC
User avatar
Pixege
 
Posts: 7
Joined: Thu Apr 16, 2020 3:30 pm
Location: Poland

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby aoktar » Fri Jul 31, 2020 8:15 am

aoktar Fri Jul 31, 2020 8:15 am
Scaling the canvas of live viewer is on my TODO list. It's complicated for me than you estimate because of current features of Live Viewer. So not will come immediately or soon
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13687
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby kirilyukvv » Fri Jul 31, 2020 2:10 pm

kirilyukvv Fri Jul 31, 2020 2:10 pm
keithrondinelli1974 wrote:For newcomers wishing to emulate traditional Cinema 4D displacement using the C4D noise shaders, there are some settings and other tips that I've managed to work out:

1) Feed your C4D noise into a Baking Texture node. Bump up your resolution to 1024 or even 2048.
2) Add a Texture Projection to the Baking Texture and set it to Box.
3) Feed your Baking Texture into a Displacement Node set to Vertex Displacement, check on Auto Bump and set the subdivision level to somewhere around 4. Mid Level set to 0.5 helps keep the general shape of your geometry.
4) Feed this into the Displacement channel of your Shader.


Could you make screen shots please.

I don't know why bump and displacement not work for me.
kirilyukvv
 
Posts: 3
Joined: Sat Feb 22, 2020 12:51 pm

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby Pixege » Fri Jul 31, 2020 5:04 pm

Pixege Fri Jul 31, 2020 5:04 pm
As a temporary solution, I recommend installing the free Display Menu application from the Mac AppStore. You can (literally) change the screen resolution. Thanks to this, the image from Octane Live Viewer will be larger. It works great !!!

https://apps.apple.com/pl/app/display-m ... l=pl&mt=12
MacBook Pro 16" | AMD Radeon Pro 5500M 8 GB | 2,3 GHz Intel Core i9 | 64 GB RAM + eGPU Razer Core X | Asus ROG Strix RX 5700 XT OC
User avatar
Pixege
 
Posts: 7
Joined: Thu Apr 16, 2020 3:30 pm
Location: Poland

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby CarlsBad » Fri Jul 31, 2020 6:25 pm

CarlsBad Fri Jul 31, 2020 6:25 pm
Goldorak wrote:Right now the team is hard at work on Octane X | PR1.1 which will include fixes for the bugs reported to so far in PR1, and integrate general changes/fixes being made in tandem with 2020.1.5 CUDA.

Based on feedback, we are talking to apple/AMD folks about whether it may be possible to back-port some of the metal features to pre-vega GPUs, but it is still not likely to be viable. But we’re going to make 100% sure anyway...


Is there an ETA for when the Octane X for Blender plugin demo will be available? I had the impression from earlier comments that it would be available within a few days of the standalone demo having been made available (i.e. was hoping this week). Will it be a while for Blender?
CarlsBad
 
Posts: 3
Joined: Mon Jul 20, 2020 10:21 pm

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby animaion_1 » Fri Jul 31, 2020 9:27 pm

animaion_1 Fri Jul 31, 2020 9:27 pm
As a temporary solution I use additional 1440p monitor just for Octane X realtime view window (Blender).
A tip for 4K/5K/Retina displays - try use:
- native resolution external resolution ('More Spaces' monitor settings)
- switch to full MacBook resolution e.g. with EasyRes app
animaion_1
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 6
Joined: Mon Jul 20, 2020 6:43 pm

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby JoGo23 » Sat Aug 01, 2020 10:22 am

JoGo23 Sat Aug 01, 2020 10:22 am
DERJUNG wrote:
paulmbutterworth wrote:Octane X Standalone works. However, Octane X plugin within Modo gives me this error in the log:
Started logging on 21.07.20 12:31:29
Octane X Enterprise PR1 (10000024)
Compute error 2097152:113:
Compute error 2097152:113:
compute device 1: Linking 6d197dfc90d19e72 shader failed
compute device 0: Linking 6d197dfc90d19e72 shader failed
device 1: failed to initialize render thread 0x7f811368b210
device 0: failed to initialize render thread 0x7f8113687890

I have OSX Catalina 10.15.6 running on Mac Pro 2019 with AMD Radeon Pro Vega II 32 GB. I've tried Modo 13.0v1, 13.v2, 14.0v1 & 14.0v2 so far.


Goldorak wrote:Thanks for the report. We’ll investigate this with Paul.

Modo does not work. Paul said in his plugin thread that it would not be the plugin. ???
Which Modo Version do you use at Otoy for testing?


Still not working with Modo 14.1v1 :
Started logging on 01.08.20 12:13:01
Octane X Enterprise PR1 (10000024)

Compute error 2097152:113:
compute device 0: Linking 6d197dfc90d19e72 shader failed
device 0: failed to initialize render thread 0x7fec58712310
JoGo23
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 15
Joined: Mon May 09, 2016 10:48 pm

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby davidpreta » Sat Aug 01, 2020 2:16 pm

davidpreta Sat Aug 01, 2020 2:16 pm
@beped4d

I thought the AMD Radeon Pro SSG 16 GB + 2 TB SSG was a vega architecture
davidpreta
 
Posts: 5
Joined: Thu Jul 12, 2018 11:52 pm
PreviousNext

Return to Resources and Sharing


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Tue Nov 24, 2020 7:18 am [ UTC ]