External OSL Texture needs recompiling on doc load

Forums: External OSL Texture needs recompiling on doc load
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

External OSL Texture needs recompiling on doc load

Postby pegot » Mon May 18, 2020 8:56 pm

pegot Mon May 18, 2020 8:56 pm
I see that in latest version of Octane Blender (2020.1 21.7) the issue with the disappearing input pins on OSL Text nodes has been fixed. However, I still have to recompile the script each time I load the file again. Is that normal? Do external OSL scripts always have to be recompiled each time the file is open?
Windows 10
4.2Ghz i7 7700k / 64 GB
AsRock SuperCarrier
GTX 1080 ti SC Black (wc)
GTX 1080 ti SC2 Hybrid
GTX 780 6 GB
------
Hackintosh OS X 10.14.3 - NOT able to use with Octane :(
3.5 Ghz Intel i7-3770K / 32 GB
Gigabyte GA-Z77X-UP5
GTX 770 4 GB
pegot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 695
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:44 am

Re: External OSL Texture needs recompiling on doc load

Postby pegot » Mon May 18, 2020 9:51 pm

pegot Mon May 18, 2020 9:51 pm
I also just took the same external script and wrote it into the OSL node as an internal script - but it still needs recompiling on every new document load after closing Blender.
Windows 10
4.2Ghz i7 7700k / 64 GB
AsRock SuperCarrier
GTX 1080 ti SC Black (wc)
GTX 1080 ti SC2 Hybrid
GTX 780 6 GB
------
Hackintosh OS X 10.14.3 - NOT able to use with Octane :(
3.5 Ghz Intel i7-3770K / 32 GB
Gigabyte GA-Z77X-UP5
GTX 770 4 GB
pegot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 695
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:44 am

Re: External OSL Texture needs recompiling on doc load

Postby linograndiotoy » Wed May 20, 2020 8:06 am

linograndiotoy Wed May 20, 2020 8:06 am
pegot wrote:I also just took the same external script and wrote it into the OSL node as an internal script - but it still needs recompiling on every new document load after closing Blender.


OSL nodes get compiled when you start the preview or a render.
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 536
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: External OSL Texture needs recompiling on doc load

Postby pegot » Wed May 20, 2020 5:47 pm

pegot Wed May 20, 2020 5:47 pm
linograndiotoy wrote:OSL nodes get compiled when you start the preview or a render.

That's not happening with my set up. I'm using the OSL blur shader. And I have to recompile it every time I close Bender and then upon that file again. Maybe the blur code is different than other OSL textures that causes this?
Windows 10
4.2Ghz i7 7700k / 64 GB
AsRock SuperCarrier
GTX 1080 ti SC Black (wc)
GTX 1080 ti SC2 Hybrid
GTX 780 6 GB
------
Hackintosh OS X 10.14.3 - NOT able to use with Octane :(
3.5 Ghz Intel i7-3770K / 32 GB
Gigabyte GA-Z77X-UP5
GTX 770 4 GB
pegot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 695
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:44 am

Re: External OSL Texture needs recompiling on doc load

Postby linograndiotoy » Thu May 21, 2020 10:16 am

linograndiotoy Thu May 21, 2020 10:16 am
Can you please share a simple scene showing the issue? Thanks!
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 536
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: External OSL Texture needs recompiling on doc load

Postby pegot » Fri May 22, 2020 3:41 pm

pegot Fri May 22, 2020 3:41 pm
Ok. See attached blend file. The OSL node is part of the environment texture. It blurs a procedural texture.
OSL-Compile-Issue.zip
(514.35 KiB) Downloaded 16 times
Windows 10
4.2Ghz i7 7700k / 64 GB
AsRock SuperCarrier
GTX 1080 ti SC Black (wc)
GTX 1080 ti SC2 Hybrid
GTX 780 6 GB
------
Hackintosh OS X 10.14.3 - NOT able to use with Octane :(
3.5 Ghz Intel i7-3770K / 32 GB
Gigabyte GA-Z77X-UP5
GTX 770 4 GB
pegot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 695
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:44 am

Re: External OSL Texture needs recompiling on doc load

Postby linograndiotoy » Sun May 24, 2020 12:36 pm

linograndiotoy Sun May 24, 2020 12:36 pm
I've tried the scene in the current internal build. OSL nodes are compiled correctly, but the whole scene doesn't render on my system. We'll take a deeper look.
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 536
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: External OSL Texture needs recompiling on doc load

Postby pegot » Thu Jun 04, 2020 1:08 am

pegot Thu Jun 04, 2020 1:08 am
This appears fixed with the latest 21.8 release. Thanks!
Windows 10
4.2Ghz i7 7700k / 64 GB
AsRock SuperCarrier
GTX 1080 ti SC Black (wc)
GTX 1080 ti SC2 Hybrid
GTX 780 6 GB
------
Hackintosh OS X 10.14.3 - NOT able to use with Octane :(
3.5 Ghz Intel i7-3770K / 32 GB
Gigabyte GA-Z77X-UP5
GTX 770 4 GB
pegot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 695
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:44 am

Re: External OSL Texture needs recompiling on doc load

Postby linograndiotoy » Thu Jun 04, 2020 9:02 am

linograndiotoy Thu Jun 04, 2020 9:02 am
You're welcome!
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 536
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Aug 13, 2020 12:33 am [ UTC ]