Texture lighting produces black image

Forums: Texture lighting produces black image
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

Texture lighting produces black image

Postby Synthercat » Tue Feb 12, 2019 11:12 am

Synthercat Tue Feb 12, 2019 11:12 am
Version: 13.6.2
nVidia : 417.71

Just open up the starter scene, go to the environment tab and switch daylight into Texture.
Everything becomes black.

Any ideas?
Windows 10 64bit | GTX-770 OC 2GB + GTX-460 768MB | AMD FX-8320 (8 X 4.4GHz OC) | 16GB RAM
User avatar
Synthercat
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 270
Joined: Mon Aug 30, 2010 11:12 am
Location: Thessaloniki Greece

Re: Texture lighting produces black image

Postby J.C » Tue Feb 12, 2019 5:08 pm

J.C Tue Feb 12, 2019 5:08 pm
You need to add hdri image Texture node editor otherwise it will be showing black.
https://docs.otoy.com/BlenderH/BlenderP ... onment.htm
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPU – 2xGTX 980 Ti, 2xRTX 2080
System – OS X 10.12.6, Windows 10, Octane 4/2018, Blender Plugin 16.x.x and 17.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 906
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Aug 22, 2019 12:23 am [ UTC ]