Mix texture values not working in 16.3.1

Forums: Mix texture values not working in 16.3.1
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

Re: Mix texture values not working in 16.3.1

Postby J.C » Thu Jan 10, 2019 3:14 pm

J.C Thu Jan 10, 2019 3:14 pm
Hi DrawFun,

Could you build OSX version too?
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPU – 2xGTX 980 Ti, 2xRTX 2080
System – OS X 10.12.6, Windows 10, Octane 4/2018, Blender Plugin 16.x.x and 17.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 975
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: Mix texture values not working in 16.3.1

Postby DrawFun » Fri Jan 11, 2019 12:14 am

DrawFun Fri Jan 11, 2019 12:14 am
J.C wrote:Hi DrawFun,

Could you build OSX version too?


Sure! Regular/Studio for all platforms are built in 17.1
DrawFun
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 268
Joined: Fri Aug 25, 2017 5:02 am

Re: Mix texture values not working in 16.3.1

Postby J.C » Mon Jan 14, 2019 2:53 pm

J.C Mon Jan 14, 2019 2:53 pm
Hi DrawFun,

The issues with Mix texture and Mix material are resolved in 17.1
Thank you for that.

There is still issue with Multiple tex which turns out has been for a long time. Both value sliders are doing nothing. eg if you plug a red colour to first input and lower the value in second one the output colour does not get darker.
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPU – 2xGTX 980 Ti, 2xRTX 2080
System – OS X 10.12.6, Windows 10, Octane 4/2018, Blender Plugin 16.x.x and 17.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 975
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: Mix texture values not working in 16.3.1

Postby DrawFun » Tue Jan 15, 2019 1:06 pm

DrawFun Tue Jan 15, 2019 1:06 pm
J.C wrote:Hi DrawFun,

The issues with Mix texture and Mix material are resolved in 17.1
Thank you for that.

There is still issue with Multiple tex which turns out has been for a long time. Both value sliders are doing nothing. eg if you plug a red colour to first input and lower the value in second one the output colour does not get darker.


This works in my tests. Not sure whether it happens in some specific cases. Could you please show me the buggy scene? Thanks.

Cheers,
DrawFun
DrawFun
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 268
Joined: Fri Aug 25, 2017 5:02 am

Re: Mix texture values not working in 16.3.1

Postby J.C » Tue Jan 15, 2019 4:35 pm

J.C Tue Jan 15, 2019 4:35 pm
DrawFun wrote:
J.C wrote:Hi DrawFun,

The issues with Mix texture and Mix material are resolved in 17.1
Thank you for that.

There is still issue with Multiple tex which turns out has been for a long time. Both value sliders are doing nothing. eg if you plug a red colour to first input and lower the value in second one the output colour does not get darker.


This works in my tests. Not sure whether it happens in some specific cases. Could you please show me the buggy scene? Thanks.

Cheers,
DrawFun


It's working now in 17.1. Maybe I've used 16.x.x version to check this.
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPU – 2xGTX 980 Ti, 2xRTX 2080
System – OS X 10.12.6, Windows 10, Octane 4/2018, Blender Plugin 16.x.x and 17.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 975
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: Mix texture values not working in 16.3.1

Postby J.C » Thu Jan 17, 2019 11:04 am

J.C Thu Jan 17, 2019 11:04 am
Unfortunately the Mix material in 16.3.x and 17.x.x results in inverted output compared to 15.x.x and RC v4 versions.
Attachments
mix material inverted.jpg
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPU – 2xGTX 980 Ti, 2xRTX 2080
System – OS X 10.12.6, Windows 10, Octane 4/2018, Blender Plugin 16.x.x and 17.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 975
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław
Previous

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Sep 22, 2019 8:39 am [ UTC ]