OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!

Forums: OctaneRender™ 2020.1.3 for Blender® 2.83 - new free tier!
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby chamiseul » Thu Nov 14, 2019 7:46 am

chamiseul Thu Nov 14, 2019 7:46 am
schenini wrote:Hallo.
Could you make a tutorial about the installation. Maybe because I am not the sharpest knife, but I can not install the program, even following the steps. Once the server is running, not installation is opening. The blender.exe that I open from the client does not have Octane in it. Chances are I am doing something wrong, therefore a tutorial would be great. For me, and for those in the struggle too.
Thank you.


How to install Octane Renderer and simple operation. Speed ​​is very fast

https://youtu.be/jpxf38jxZwo
chamiseul
 
Posts: 1
Joined: Tue Nov 05, 2019 12:43 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby linograndiotoy » Fri Dec 13, 2019 12:15 pm

linograndiotoy Fri Dec 13, 2019 12:15 pm
A new free tier build is now available, integrated with Blender 2.81!

viewtopic.php?f=113&t=72241
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 531
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby RybaSrebrna » Wed Dec 18, 2019 9:47 am

RybaSrebrna Wed Dec 18, 2019 9:47 am
Greetings.

Is there any way to remove this awfull noise? Under the beard? It's caused by light emited by part's of mesh and emission material.

Image
RybaSrebrna
 
Posts: 2
Joined: Thu Jul 11, 2019 8:13 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby anaho » Mon Jan 13, 2020 11:27 am

anaho Mon Jan 13, 2020 11:27 am
Hi,

is there a way to use the texture cache in the Prime version?
Also are UDIMs supported ?
anaho
 
Posts: 1
Joined: Thu Aug 08, 2019 5:25 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby SkyGround » Mon Feb 03, 2020 11:24 am

SkyGround Mon Feb 03, 2020 11:24 am
Doesnt work anyway. Server prime start working and stops in couple seconds and it says No Render server 127.0.0.1 in Blender

I hoped that I can start use subscription with blender now, since my License no longer working ("thanks" for that by the way), but looks like Octane is no longer Production ready solution
SkyGround
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 4
Joined: Mon May 23, 2016 8:54 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby PereAlbacar » Mon Feb 03, 2020 7:39 pm

PereAlbacar Mon Feb 03, 2020 7:39 pm
Hello, everything is working great here, Win10 and GTX 1070.

Only problem is that I get this weird bug when using displacement maps. The top part of the terrain will disappear when looking from certain angles, it's kind of a clip end view effect, but I checked that and it's not the problem. It's not a problem from the map, since as soon as I move the camera the glitch will move around the surface of the terrain until it disappears.
Here are some examples:

Image
Image
PereAlbacar
 
Posts: 1
Joined: Thu Sep 06, 2018 1:47 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby lopan » Tue Feb 04, 2020 6:59 pm

lopan Tue Feb 04, 2020 6:59 pm
SkyGround wrote:Doesnt work anyway. Server prime start working and stops in couple seconds and it says No Render server 127.0.0.1 in Blender

I hoped that I can start use subscription with blender now, since my License no longer working ("thanks" for that by the way), but looks like Octane is no longer Production ready solution


I'd a similar issue with a previous version. Now if I right-click in the server prime tray icon, it just crashes. So just run the server exe and leave it running in the background. Inside Blender Octane choose to see log and activation status in the Octane render settings tab, that might give some clue.

Also make sure no firewall is blocking your LAN traffic.
lopan
 
Posts: 2
Joined: Fri Aug 23, 2019 2:12 am

Not connected/No Render server at address 127.0.0.1 error

Postby gwertz » Mon Feb 10, 2020 3:44 am

gwertz Mon Feb 10, 2020 3:44 am
Been using Blender for a bit and want to check out Octane.

Using Win10 & GeForce GTX 1070(version 442.19) and the Add-on is checked in the Preferences of Blender.

I'm getting the Not connected/No Render server at address 127.0.0.1 error.

Ran both downloads in the order directed by the post. Did an uninstall and reinstall on both just to see...no such luck.

I read some of the comments and looks like some are good and some aren't. Any thoughts around the error?

Thank you in advance!

Greg.
gwertz
 
Posts: 1
Joined: Mon Feb 10, 2020 1:05 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby mib2berlin » Tue Feb 11, 2020 9:16 am

mib2berlin Tue Feb 11, 2020 9:16 am
@gwertz
Hi, my last tests on Windows was fine but I am mainly on Linux.
Is the server running in the system tray?
It is may better when you post this in the Blender Plugin area of the forum to get more attention.

Cheers, mib
Opensuse Leap 42.3/64 i5-3570K 16 GB
GTX 760 4 GB Driver: 430.31
Octane 3.08 Blender Octane
mib2berlin
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1194
Joined: Wed Jan 27, 2010 7:18 pm
Location: Germany

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.81 - new free tier!

Postby linograndiotoy » Thu Feb 13, 2020 10:04 am

linograndiotoy Thu Feb 13, 2020 10:04 am
PereAlbacar wrote:Hello, everything is working great here, Win10 and GTX 1070.

Only problem is that I get this weird bug when using displacement maps. The top part of the terrain will disappear when looking from certain angles, it's kind of a clip end view effect, but I checked that and it's not the problem. It's not a problem from the map, since as soon as I move the camera the glitch will move around the surface of the terrain until it disappears.
Here are some examples:

Image
Image


That's a known issue of Texture Displacement. You can try avoiding it subdividing the base mesh. My advice would be to use Vertex Dispalcement instead, which generates "real" polygons.
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 531
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm
PreviousNext

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Mon Aug 03, 2020 1:00 pm [ UTC ]