OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Forums: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!
Sub forum for plugin releases

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby GraghSparrow » Wed Aug 07, 2019 7:03 am

GraghSparrow Wed Aug 07, 2019 7:03 am
Hello, could you tell me how to make material to simulate smoke and fire? When connecting material, I do not see it in the viewport, maybe you tell me what to do right
GraghSparrow
 
Posts: 1
Joined: Wed Jul 31, 2019 12:32 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby J.C » Wed Aug 07, 2019 2:07 pm

J.C Wed Aug 07, 2019 2:07 pm
AegisFalcon wrote:My RTX card is used but also my CPU at 100% and it go to high temp. Why ? normally it's only GPU rendering. Bug ?


Mine CPU doesn't go over 15% of usage during rendering. Have you checked other processes?
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 2xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, OS X 10.12.6. Octane 4-2019, Blender Plugin 17.x-20.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1128
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby PaweuR » Wed Aug 07, 2019 3:42 pm

PaweuR Wed Aug 07, 2019 3:42 pm
Hi guys! So, here's the deal.

I actually managed to launch the plugin, and it's working, but the way it's working is not the greatest. It can be very slow, it can even crash my wifi adapter drivers, for some reason ;) Anyway, Idk if it's my pc, or that version of plugin is still unstable (or both), but i would love to know, what can I possibly do, to make it work better? Anything that comes to your mind, any setup, how for instant can I lower quality of preview render in my viewport etc.
Here are my specs:

GTX 750 TI
i7 4790 3,6ghz
8 GB RAM

I would be super grateful. Thanks, and take care!
PaweuR
 
Posts: 4
Joined: Sun Aug 04, 2019 11:08 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby carmandale » Wed Aug 07, 2019 5:17 pm

carmandale Wed Aug 07, 2019 5:17 pm
How do you get it to render hair?
carmandale
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 18
Joined: Tue Mar 24, 2015 3:18 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby adriano.ol » Wed Aug 07, 2019 6:57 pm

adriano.ol Wed Aug 07, 2019 6:57 pm
I am loving it!

Keep it comming.
adriano.ol
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 25
Joined: Tue Nov 15, 2011 11:16 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby Orbi1 » Thu Aug 08, 2019 6:20 am

Orbi1 Thu Aug 08, 2019 6:20 am
Hi!

I'm testing out Octane here with this free tier. I'm quite excited for a few things but for now I just have more problems than solutions.

Some of the biggest problem for now is the handling of collections and collections instances. It just doesn't work, at all. It's all messed up. It moves the objects in the render, duplicate them in weird ways.

Also, I am often using different scenes to put my modeled assets or make lighting variations of a layout, but I don't know if it's working correctly (partly because collection instances is broken).

Otherwise I managed to have quite a lot of things working which is encouraging and exciting.

Does anyone from the team know this issue with the collections?
Orbi1
 
Posts: 1
Joined: Sun Dec 03, 2017 4:03 pm

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby J.C » Thu Aug 08, 2019 3:00 pm

J.C Thu Aug 08, 2019 3:00 pm
carmandale wrote:How do you get it to render hair?

This feature is not working yet. This is experimental build and not all features may be available at start.
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 2xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, OS X 10.12.6. Octane 4-2019, Blender Plugin 17.x-20.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1128
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby gfxrtist » Thu Aug 08, 2019 6:18 pm

gfxrtist Thu Aug 08, 2019 6:18 pm
I'm really loving the Octane renderer in Blender. Not too keen on the actual render output, but this is what I was able to get from the viewport. ;)
Attachments
LivingRoom.PNG
gfxrtist
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Fri May 21, 2010 3:39 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby PaweuR » Fri Aug 09, 2019 5:18 pm

PaweuR Fri Aug 09, 2019 5:18 pm
I'm a noob at rendering, so I have a question. Here are my specs:

CPU: i7-4790 3,6 ghz
GPU: GTX 750 TI
RAM: 8 GB

Octane doesn't work great in Blender for me, it's rather slow, and it can crash quite often, while adding, for instance, a bump map for an object. In a bit more complexe scene, it's just a pain in the ass to do anything. And I'm talking concept art purpose comlepxity, so not very high in the frist place. And still, too much to handle, as it seems.

So, my question is, if adding 8 gb of RAM would make a difference? Or is that not what's important here? Cause I can't really buy a new GPU or CPU, and RAM is basically the only thing I can improve now. But if it wouldn't change anything, why bother?

So I will be super grateful for help, thanks!
PaweuR
 
Posts: 4
Joined: Sun Aug 04, 2019 11:08 am

Re: OctaneRender™ 2019 for Blender® 2.8 - new free tier!

Postby animani » Sat Aug 10, 2019 1:05 pm

animani Sat Aug 10, 2019 1:05 pm
Hey, guys just testing this out and all I get is darkness. Everything is black. It seems to be rendering whatsoever. Added environments, lights, added materials just in case but no luck.

Image
animani
 
Posts: 8
Joined: Thu Apr 14, 2016 10:51 am
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Thu Dec 12, 2019 12:34 pm [ UTC ]