OctaneRender for Maya 2020.1.5-17.32 [STABLE]

Forums: OctaneRender for Maya 2020.1.5-17.32 [STABLE]
Sub forum for plugin releases

Moderator: JimStar

OctaneRender for Maya 2020.1.5-17.32 [STABLE]

Postby JimStar » Wed Nov 11, 2020 3:36 am

JimStar Wed Nov 11, 2020 3:36 am
Otoy® is proud to announce the availability of a new OctaneRender™ for Maya® Version 2020.1
The world's fastest and most feature-rich unbiased render engine that integrates completely into Autodesk® Maya®.

Maya® Version Requirements

This release will work with Maya® Versions 2017, 2018, 2019 and 2020 64-bit on Windows, Linux and OSX operating systems.

To use this version, you need a GPU of compute model 3.0 or higher. Support for Fermi GPUs (like GTX 4xx and 5xx) has been dropped. Also make sure you use a driver of version 419.17 or higher and if you are working on Mac OS that have a CUDA driver installed that supports at least CUDA 9.1.

Octane for Maya masterclass:
https://www.youtube.com/watch?v=fANBzifhSow&list=PLTqdDmFtprFkzaBM7cmp8ZipQCNupDD0H


Changelog and the installers for Octane Standalone are here:
OctaneRender Standalone 2020.1


Changes since version 17.31:

  • Fixed Octane multi-attributes' AE UI bug.
  • Fixed the range of IOR in hair material.


Make sure to use a NVIDIA Studio driver with version at least 451 on Windows or 450 on Linux to use this version. No driver updates are required for macOS.
https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/162469/en-us

=================================
Subscription Enterprise Downloads
=================================

OctaneRender for Maya Enterprise [Windows]

OctaneRender for Maya Enterprise [Linux]

OctaneRender for Maya Enterprise [MacOS]


=================================
Subscription Studio Downloads
=================================

OctaneRender for Maya Studio [Windows]

OctaneRender for Maya Studio [Linux]

OctaneRender for Maya Studio [MacOS]


=================================
DEMO Downloads
=================================

OctaneRender for Maya DEMO [Windows]

OctaneRender for Maya DEMO [Linux]

OctaneRender for Maya DEMO [MacOS]
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3623
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender for Maya 2020.1.5-17.32 [STABLE]

Postby itsallgoode9 » Fri Nov 13, 2020 5:51 pm

itsallgoode9 Fri Nov 13, 2020 5:51 pm
The optical vignette of the Universal camera shows up on info and alpha channel, meaning that you can't get a fully opaque alpha ever if using optical vignette. I'm not sure if it's all the info channels (i was only using object layer color on this project) but the fact that it shows up on alpha channel too, makes me think it will show up on all of them.
Intel i7-3930K, 64gb RAM, Asus X79 Deluxe mobo, 2x EVGA 780 6gb (for rendering), 1x PNY quaddro k4000 (for display)
Windows 8.1 x64, Maya 2014, Octane Render v2
itsallgoode9
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 855
Joined: Thu Apr 03, 2014 9:04 am
Location: New York City

Re: OctaneRender for Maya 2020.1.5-17.32 [STABLE]

Postby BK » Tue Dec 01, 2020 4:05 am

BK Tue Dec 01, 2020 4:05 am
itsallgoode9 wrote:The optical vignette of the Universal camera shows up on info and alpha channel, meaning that you can't get a fully opaque alpha ever if using optical vignette. I'm not sure if it's all the info channels (i was only using object layer color on this project) but the fact that it shows up on alpha channel too, makes me think it will show up on all of them.


Hi Itsallgoode9,

Thank you for the post.
This issue is known to us and we would be fixing it in the future release.

cheers
Kind Regards

bk3d
BK
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 703
Joined: Mon Oct 31, 2016 7:54 pm

Re: OctaneRender for Maya 2020.1.5-17.32 [STABLE]

Postby renmaxhb » Mon Dec 14, 2020 3:04 am

renmaxhb Mon Dec 14, 2020 3:04 am
RTX3090 cannot work on PostProcessor ,denoising???

I miss something??
renmaxhb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 225
Joined: Mon Dec 13, 2010 8:53 am

Re: OctaneRender for Maya 2020.1.5-17.32 [STABLE]

Postby fil3d » Fri Jan 15, 2021 5:02 am

fil3d Fri Jan 15, 2021 5:02 am
RTX3070
— noise reduction does not work
— no difference "RTX acceleration" on/off
User avatar
fil3d
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 7
Joined: Thu Jun 05, 2014 6:36 am
Location: Russian Federation

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Jan 17, 2021 6:40 am [ UTC ]