OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [OBSOLETE]

Forums: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [OBSOLETE]
Sub forum for plugin releases

Moderator: JimStar

OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [OBSOLETE]

Postby JimStar » Tue Apr 28, 2020 10:04 pm

JimStar Tue Apr 28, 2020 10:04 pm
Otoy® is proud to announce the availability of a new OctaneRender™ for Maya® Version 2020.1
The world's fastest and most feature-rich unbiased render engine that integrates completely into Autodesk® Maya®.

Maya® Version Requirements

This release will work with Maya® Versions 2017, 2018, 2019 and 2020 64-bit on Windows, Linux and OSX operating systems.

To use this version, you need a GPU of compute model 3.0 or higher. Support for Fermi GPUs (like GTX 4xx and 5xx) has been dropped. Also make sure you use a driver of version 419.17 or higher and if you are working on Mac OS that have a CUDA driver installed that supports at least CUDA 9.1.

Octane for Maya masterclass:
https://www.youtube.com/watch?v=fANBzifhSow&list=PLTqdDmFtprFkzaBM7cmp8ZipQCNupDD0H


Changelog and the installers for Octane Standalone are here:
OctaneRender Standalone 2020.1


Changes since version 17.15:

  • Integrated the 2020.1 rendering engine.
  • Fixed the settings' issue: the out-of-core size input fields were treated as bytes instead of megabytes.

You need to be sure the prior stable versions are UNINSTALLED before installing this one (because it installs Octane AS A MODULE now).
The installer will attempt to do this automatically for you, but if you prefer to arrange/install the files manually, this might be an issue.


=================================
Subscription Enterprise Downloads
=================================

OctaneRender for Maya Enterprise [Windows]

OctaneRender for Maya Enterprise [Linux]

OctaneRender for Maya Enterprise [MacOS]


=================================
Subscription Studio Downloads
=================================

OctaneRender for Maya Studio [Windows]

OctaneRender for Maya Studio [Linux]

OctaneRender for Maya Studio [MacOS]


=================================
DEMO Downloads
=================================

OctaneRender for Maya DEMO [Windows]

OctaneRender for Maya DEMO [Linux]

OctaneRender for Maya DEMO [MacOS]
Last edited by JimStar on Tue May 12, 2020 11:58 pm, edited 1 time in total.
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3587
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [STABLE]

Postby JimStar » Tue Apr 28, 2020 10:06 pm

JimStar Tue Apr 28, 2020 10:06 pm
The out-of-core settings' fix for 13.X and 14.X stable branches will follow in few days...
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3587
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [STABLE]

Postby hgarrou » Tue Apr 28, 2020 11:14 pm

hgarrou Tue Apr 28, 2020 11:14 pm
It's like Christmas all over again.

Thanks OTOY
hgarrou
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 41
Joined: Thu Jul 05, 2018 4:31 pm

Re: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [STABLE]

Postby Lord-Kvento » Wed Apr 29, 2020 10:02 am

Lord-Kvento Wed Apr 29, 2020 10:02 am
Out-of-core works fine now! Thanks. Waiting for this fix for v4 and 2019
Win 10 x64 (1909) | Geforce 2x GTX 1080ti, 1x RTX 2080ti | i7 4790k | 32GB
User avatar
Lord-Kvento
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 8
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:20 pm

Re: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [STABLE]

Postby intelligentlight » Wed Apr 29, 2020 1:20 pm

intelligentlight Wed Apr 29, 2020 1:20 pm
THANK YOU THANK YOU THANK YOU :D
--
3D/VR-artist/DP/Photographer, Sweden
Intel i7-7700K, ASUS Prime Z270-A, 2x ASUS Strix GTX 1080Ti 11GB, 64GB DDR4, Samsung 960 EVO, Win10Pro
intelligentlight
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Thu Sep 02, 2010 5:51 pm

Re: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [STABLE]

Postby Braca » Wed Apr 29, 2020 1:37 pm

Braca Wed Apr 29, 2020 1:37 pm
Hey Jim,

this version also has a problem with the layers batch rendering.
I tried 17.15 also had the problem. On 17.14 the problem was not saving second layer and in 17.15 and 17.16 the first layer is a problem.
It looks like it has low samples. Still the same issue as before just different layers.
Braca
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 51
Joined: Mon May 23, 2016 12:43 pm

Re: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [STABLE]

Postby JimStar » Wed Apr 29, 2020 9:31 pm

JimStar Wed Apr 29, 2020 9:31 pm
Braca
Does it happen for you with the same scene you gave me previously? I can't reproduce it with this scene, all layers are rendered with full samples on my side...
But I haven't got the full scene from you, all the referenced files/textures were not provided...
User avatar
JimStar
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 3587
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:19 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [STABLE]

Postby Braca » Thu Apr 30, 2020 5:29 am

Braca Thu Apr 30, 2020 5:29 am
jim no it happened with different scene different file. Yeah I sent it without anything since I can also reproduce it with just a sphere and a plane literally. Let me do some further investigation today and then I will give you the report.
I need to mention that I also have denoising enabled.
Braca
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 51
Joined: Mon May 23, 2016 12:43 pm

Re: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [STABLE]

Postby Maskeline » Thu Apr 30, 2020 9:14 am

Maskeline Thu Apr 30, 2020 9:14 am
Hello.
Right now in the maya plugin the area and sphere lights are not implemented, at least, they can't be generated in maya.
Is there any idea about when they are going to be integrated into maya?.
Thanks
Maskeline
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 47
Joined: Tue Sep 09, 2014 10:16 am

Re: OctaneRender for Maya 2020.1-17.16 [STABLE]

Postby p3taotoy » Sun May 03, 2020 3:00 pm

p3taotoy Sun May 03, 2020 3:00 pm
# Error: RuntimeError: file C:\Program Files\Autodesk\Arnold\maya2020\scripts\mtoa\ui\globals\common.py line 2209: Object 'preMelSwGrp' not found.

Not sure why I am getting this out of nowhere... just started... seems to be an arnold thing?

Any ideas ... octane wont render standalone does though.

Thanks

Peter
p3taotoy
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 111
Joined: Sat Nov 24, 2018 1:06 am
Location: Washinghton, USA and Waikanae, New Zealand
Next

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Oct 25, 2020 5:37 am [ UTC ]