OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[OBSOLETE]

Forums: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[OBSOLETE]
Sub forum for plugin releases

Moderator: JimStar

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby Jolbertoquini » Thu Jul 13, 2017 3:10 pm

Jolbertoquini Thu Jul 13, 2017 3:10 pm
calus wrote:By the way we are now waiting since 4 months for JimStar to finish the motion-blur sub-sampling implementation :shock:

Why this takes so much time for the Maya plugin ?
The same feature have been implemented in one day by Paul for the Modo plugin... :lol:


yes agree this is just hard Guys, modo dev did much faster then you what we are asking from 4 months is time to add this "sub-sampling" options.
Also Agree with Calus, is pointless set "1" the idea is Mb should work right and correct and same value for mesh,particles and etc.

This on production is really a pain in the Neck more and more we have problem with that in our production, and we are getting tired of this.
Please let's get fix the Motion-blur issues.

cheers,
JO
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1016
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby BK » Mon Jul 17, 2017 1:04 am

BK Mon Jul 17, 2017 1:04 am
Hi Jo,

We apologize for the delays.

Just to update you, we are progressing in refactoring the plugin and hope to implement this missing "Time sampling" options asap and also we look forward supporting long-awaited features such as Octane proxies, XGen, Bifrost, and other 3rd party plugins. I will PM you, whenever we receive any further updates.
Kind Regards

bk3d
BK
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 721
Joined: Mon Oct 31, 2016 7:54 pm

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby Jolbertoquini » Mon Jul 17, 2017 9:39 am

Jolbertoquini Mon Jul 17, 2017 9:39 am
BK wrote:Hi Jo,

We apologize for the delays.

Just to update you, we are progressing in refactoring the plugin and hope to implement this missing "Time sampling" options asap and also we look forward supporting long-awaited features such as Octane proxies, XGen, Bifrost, and other 3rd party plugins. I will PM you, whenever we receive any further updates.



Great news thanks Bikram!
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1016
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby L_E_X » Mon Jul 17, 2017 10:48 am

L_E_X Mon Jul 17, 2017 10:48 am
I confirm this problem- internal motion blur has to many bugs and does not work correctly,
1) Geometry with none constant toplogy - no motion blur.
2) Paticles - with motion blur is buggy and very very very very very very very very very very very very very very very very very very slow to render and sometimes crashes maya (for example Redshift rendering particles with motion blur very quick and has no problems with motion bur on geometry with none constant topology).

This is fundamental features for production renders, we feeling ourselves as betta testers who payed for "none production render"((( I always try to find the ways for get arround the bugs.
It's a shame that it's so difficult to use such a wonderful render in real production. I hope we will get WORKING motion blur as soon as possible. For example the current project I have to do in another render (why i need to use another render instead of Octane ?) - motion blur is VERY importent feature .

I beg you to correct this bug as soon as possible.

Thank you for your prompt response.
5x-Gtx1080 Ti+ 4x-Gtx 780 Ti, 2x-Xeon 2687W, 192Gb Ram
User avatar
L_E_X
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 30
Joined: Mon Mar 31, 2014 7:42 am
Location: Kazakhstan

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby BK » Tue Jul 18, 2017 5:49 am

BK Tue Jul 18, 2017 5:49 am
Hi Lex,

Thank you so much for your honest feedback. We can understand your frustration and we are doing our best to resolve this issue as soon as we possible.

By the way, would you be able to PM us a sample file? Rendering vector pass could be an option too.
Kind Regards

bk3d
BK
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 721
Joined: Mon Oct 31, 2016 7:54 pm

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby calus » Tue Jul 18, 2017 6:50 am

calus Tue Jul 18, 2017 6:50 am
L_E_X wrote:I confirm this problem- internal motion blur has to many bugs and does not work correctly,
1) Geometry with none constant toplogy - no motion blur.

varying topology mesh have motion blur if carying velocity data, but the Motion Blur is wrong: hundred times too low, so may not be noticed.
You can try to increase the value of the velocity data using a polycolorMod node, but vectors are incorrect anyway.

L_E_X wrote:2) Paticles - with motion blur is buggy and very very very very very very very very very very very very very very very very very very slow to render and sometimes crashes maya.

Motion Blur for varying number of particles have been improved but is still unusable because of a nasty bug : when a particle die this triggers artifact and wrong MB at this frame...

Also for efficient rendering of lot of particles with Octane, one have to use direct rendering of particles (so not using instancer) with the "sphere primitive" feature,
This feature is in Octane Core since more than one year but sadly this is still not supported in the Maya plugin. :cry:


So I confirm, the Maya plugin is useless for rendering varying toplogy mesh MB, varying particle MB or large number of particles.
You need to use Octane Standalone for this.
Pascal ANDRE
--------------------
Maya 2019, Windows 7, 128 GB RAM
4x GTX 1070, driver 430.39
--------------------

--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
--------------------
calus
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1306
Joined: Sat May 22, 2010 9:31 am
Location: Paris

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby Jolbertoquini » Tue Jul 18, 2017 9:10 am

Jolbertoquini Tue Jul 18, 2017 9:10 am
Hi Dev,

Please, Any developer comments on this? Pascal point some essential problems here with the plug.
Would be great to have a clear answer from a manager of the Maya plug or Standalone. To make sure our request as a customers is answered.

Cheers,
JO
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1016
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby BK » Wed Jul 19, 2017 6:28 am

BK Wed Jul 19, 2017 6:28 am
Hi Jo,

I have just PM 'd you.
Kind Regards

bk3d
BK
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 721
Joined: Mon Oct 31, 2016 7:54 pm

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby itsallgoode9 » Thu Jul 20, 2017 2:35 pm

itsallgoode9 Thu Jul 20, 2017 2:35 pm
BK wrote:Hi Jo,

I have just PM 'd you.



What in the hell is up with all of this PMing? Why won't OTOY publicly say anything on the forums regarding this lack of updates. WTF
Intel i7-3930K, 64gb RAM, Asus X79 Deluxe mobo, 2x EVGA 780 6gb (for rendering), 1x PNY quaddro k4000 (for display)
Windows 8.1 x64, Maya 2014, Octane Render v2
itsallgoode9
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 855
Joined: Thu Apr 03, 2014 9:04 am
Location: New York City

Re: OctaneRender® for Maya® 3.06.4 - 11.7[STABLE]

Postby BK » Fri Jul 21, 2017 5:53 am

BK Fri Jul 21, 2017 5:53 am
itsallgoode9 wrote:
BK wrote:Hi Jo,

I have just PM 'd you.



What in the hell is up with all of this PMing? Why won't OTOY publicly say anything on the forums regarding this lack of updates. WTF



Oops !! My apology, I've realized it's my mistake.

Anyway, as an update about the Maya particle motion blur, we are planning to support this feature as well, but after the refactoring is completed.
Kind Regards

bk3d
BK
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 721
Joined: Mon Oct 31, 2016 7:54 pm
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Feb 28, 2021 1:08 pm [ UTC ]