Strange problem with text

Forums: Strange problem with text
Sub forum for bug reports

Moderator: juanjgon

Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

Strange problem with text

Postby Reynold » Wed Jan 13, 2016 3:08 am

Reynold Wed Jan 13, 2016 3:08 am
When I render extruded text I see some odd problems. See the images below for an example. When rendering in Mantra, the problem is not seen.

It is very easy (for me) to reproduce this error. Create a "Font" object, extrude, render. All settings are at their defaults.

Am I doing something wrong? or is this a bug.

Window 7 x64
Houdini 15.0.244.16
Octane 2.24.2.0

Let me know if you need more information

Octane.PNG
Octane Render Showing Problem


Mantra.PNG
Mantra File Showing No Problem


Object.PNG
Font Object
Object.PNG (7.21 KiB) Viewed 1209 times
Reynold
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Fri Jan 08, 2016 1:52 am

Re: Strange problem with text

Postby juanjgon » Wed Jan 13, 2016 8:49 am

juanjgon Wed Jan 13, 2016 8:49 am
Currently Octane only can render simple convex polygons (mainly triangles and quads). You need to fix these complex polygons with holes adding a Divide SOP node, with the convex polygon option enabled, if you want to render them with Octane:
https://docs.otoy.com/Houdini/?page_id=711

Anyway I am going to add an automatic triangulation function in the Octane 3 plugin, so in the near future this step is not going to be needed.

-Juanjo
Attachments
image000475.jpg
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7302
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: Strange problem with text

Postby Reynold » Wed Jan 13, 2016 3:40 pm

Reynold Wed Jan 13, 2016 3:40 pm
OK, that makes sense. No problem adding the Divide SOP.

Thank you for your quick response.
Reynold
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Fri Jan 08, 2016 1:52 am

Re: Strange problem with text

Postby Ebo » Mon Feb 25, 2019 7:39 am

Ebo Mon Feb 25, 2019 7:39 am
Hi, I am still getting that problem with a font sop. If it is possible can you please add it to the plugin? Thank you.
Ebo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 33
Joined: Sat Mar 11, 2017 9:36 am

Re: Strange problem with text

Postby juanjgon » Mon Feb 25, 2019 1:25 pm

juanjgon Mon Feb 25, 2019 1:25 pm
Ebo wrote:Hi, I am still getting that problem with a font sop. If it is possible can you please add it to the plugin? Thank you.


You have the option to tessellate the ngons in the Octane spare parmeters, Tessellation tab. Once enabled the fonts should be rendered without problems.

Thanks,
-Juanjo
Attachments
2019_02_25-14_24_41.jpg
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7302
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Tue Feb 25, 2020 7:02 pm [ UTC ]