multiple houdini/octane versions environment vars

Forums: multiple houdini/octane versions environment vars
Houdini Integrated Plugin

Moderator: juanjgon

multiple houdini/octane versions environment vars

Postby WhyGee » Tue Jul 10, 2018 6:36 pm

WhyGee Tue Jul 10, 2018 6:36 pm
Hi,
Sorry if this question came up already and if it did I'd appreciate a link to the post.
What would be if possible the easiest way to setup houdini with multiple versions of octane render. I'd like to have a general "default" version, for example when rendering with deadline. And another way to specifically use a different octane release in specific projects.

Thanks alot!

/Yaniv
WhyGee
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 160
Joined: Sun Jun 22, 2014 9:10 am

Re: multiple houdini/octane versions environment vars

Postby juanjgon » Tue Jul 10, 2018 10:29 pm

juanjgon Tue Jul 10, 2018 10:29 pm
Hi,

Of course, it is not possible to work with two or more Octane versions at the same time in Houdini, so you should think about some kind of launch script to configure the Houdini PATH and HOUDINI_PATH variables and select the desired Octane version, and start Houdini once these variables are set.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 6118
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: multiple houdini/octane versions environment vars

Postby WhyGee » Wed Jul 11, 2018 6:19 am

WhyGee Wed Jul 11, 2018 6:19 am
"it is NOT possible"?
I didn't mean in the same session of a houdini process, just 2 different instances of houdini running different versions. Do you have an example of such a launch script? I've tried something and I'm not sure if I did it right but it seems like the houdini.env in the user documents folder overrides whatever is in the script.

Thanks
Yaniv
WhyGee
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 160
Joined: Sun Jun 22, 2014 9:10 am

Re: multiple houdini/octane versions environment vars

Postby juanjgon » Wed Jul 11, 2018 1:04 pm

juanjgon Wed Jul 11, 2018 1:04 pm
Probably the problem is that if you are using a script to configure the environment variables, the houdini.env file must be empty (or at least it should not have the same variables that you have defined in the script).

Hope this helps,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 6118
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: multiple houdini/octane versions environment vars

Postby WhyGee » Wed Jul 11, 2018 1:35 pm

WhyGee Wed Jul 11, 2018 1:35 pm
So how could I have a default octane installation that render managers like deadline could use without the houdini.env ?
WhyGee
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 160
Joined: Sun Jun 22, 2014 9:10 am

Re: multiple houdini/octane versions environment vars

Postby juanjgon » Wed Jul 11, 2018 1:48 pm

juanjgon Wed Jul 11, 2018 1:48 pm
Hmm, not sure. I think that deadline has a tool to set environment variables, you could add the PATH and HOUDINI_PATH variables there to configure the render session to use any Octane build, I suppose.
https://docs.thinkboxsoftware.com/produ ... nment.html

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 6118
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: multiple houdini/octane versions environment vars

Postby WhyGee » Wed Jul 11, 2018 5:19 pm

WhyGee Wed Jul 11, 2018 5:19 pm
Thanks alot I'll check it out!
WhyGee
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 160
Joined: Sun Jun 22, 2014 9:10 am

Return to Houdini


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Tue Dec 11, 2018 6:25 am [ UTC ]