HDR lighting in ORC ?

Forums: HDR lighting in ORC ?
Discussion forum for OctaneRender Cloud

HDR lighting in ORC ?

Postby pxlntwrk » Thu Dec 29, 2016 12:16 pm

pxlntwrk Thu Dec 29, 2016 12:16 pm
Hi,
i'm currently testing ORC to see if i can use it seamlessly in production .
And after some tests i can notice that " Hdr lighting" don't react like in Octane Pluggin/standalone.

Here is an example scene HDR lighted only (ORC not render the same):

Octane C4D pluggin
Image

Octane Standalone
Image

Octane ORC
Image

and here same scene lighted by Aera Lights Only ( 3 results are identical):

Octane C4D pluggin
Image

Octane Standalone
Image

Octane ORC
Image

What i'm doing wrong ?

thanks in advance

PS/ same behaviour with Hdr in "linear mode", camera/BufferType
:::::::::::::::::
pxlntwrk.net
User avatar
pxlntwrk
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 216
Joined: Sat Mar 23, 2013 2:21 pm
Location: France

Re: HDR lighting in ORC ?

Postby bepeg4d » Thu Dec 29, 2016 3:20 pm

bepeg4d Thu Dec 29, 2016 3:20 pm
hi,
it's a long time that I don't use HDR Light Studio, but if I remember well, you should be able to bake the composed HDR in a normal single file.
In the last c4dOctane version, an .orbx file is saved and you can open it firstly with Standalone before sending it to ORC.
ciao beppe
Octane Support
MacPro 2x2,26 Ghz / 16GB Ram / GTX 1070 + GTX 970 / OsX 10.12.6
MSI Z77A-GD65 / 3570K 3.4 Ghz / 16 GB ram / Quadro K620 + GTX 1070 + GTX 780
OctaneRender™ Italia
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 4987
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: HDR lighting in ORC ?

Postby fuzzybro » Fri Dec 30, 2016 12:51 am

fuzzybro Fri Dec 30, 2016 12:51 am
Hi pxlntwrk,

Could you please describe your flow of sending this scene to the Cloud?

Thanks,
Vladimir
ORC Team
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: HDR lighting in ORC ?

Postby pxlntwrk » Fri Dec 30, 2016 9:35 am

pxlntwrk Fri Dec 30, 2016 9:35 am
Hi,
and thanks for answering,

@beppe: its not HDRI Light Studio , its simply an HDR file in in the env tag.
@FuzzyBro: my flow:
>working with c4d pluggin
>exporting to standalone by export animated .orbx
>checking my scene in standalone (everything is right there)
>uploading scene by standalone
>opening ORC by standalone
>checking the setup in ORC
>rendering in ORC

et voila

and the 2 scene are uploaded in my ORC

Image

PXL_Render_Bal_Test_ORC_Spots (aera lights)

PXL_RB_ORC_Test_01 (HDR env.)

and heres a link to my .orbx (hdr scene) file
https://we.tl/gOrEnMjNGB

thanks

Cedric
:::::::::::::::::
pxlntwrk.net
User avatar
pxlntwrk
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 216
Joined: Sat Mar 23, 2013 2:21 pm
Location: France

Re: HDR lighting in ORC ?

Postby fuzzybro » Tue Jan 03, 2017 8:06 pm

fuzzybro Tue Jan 03, 2017 8:06 pm
Hi Cedric,

What version of Octane is being used with Cinema4D and what version of Octane Standalone? We need that info to run some tests.
Could you also try using the web upload (go to orc.otoy.com/scenes and upload the ORBX file directly)?

Thanks,
Vladimir
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: HDR lighting in ORC ?

Postby pxlntwrk » Tue Jan 03, 2017 8:11 pm

pxlntwrk Tue Jan 03, 2017 8:11 pm
Hi,

thanks for answering evrywhere ;)
the version used for the render ball scene is 3.05.1 for Standalone and C4d pluggin
i'will try later with net upload.
Since every things seems fine without hdr.

Cedric
:::::::::::::::::
pxlntwrk.net
User avatar
pxlntwrk
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 216
Joined: Sat Mar 23, 2013 2:21 pm
Location: France

Return to OctaneRender Cloud


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Fri Oct 20, 2017 1:30 am [ UTC ]