Username: Password:

New gtx 680

A public forum for discussing and asking questions about the demo version of Octane Render.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: New gtx 680

Postby SamAnona » Fri Mar 23, 2012 6:59 pm

Can't wait for some Octane benchmarks! :) btw. how come this thread was moved to a non-public section of the forums?
SamAnona
 
Posts: 1
Joined: Fri Mar 23, 2012 6:52 pm

Re: New gtx 680

Postby t_3 » Fri Mar 23, 2012 7:31 pm

lixai wrote:t_3 you can download 3ds max trial version if you want, it comes with iRay.

http://usa.autodesk.com/3ds-max/trial/
CUDA error on device 0, cannot use this device for rendering - and that's it ;)

SamAnona wrote:Can't wait for some Octane benchmarks! :) btw. how come this thread was moved to a non-public section of the forums?
it was just moved to Public Forums » Resources and Sharing because it would fit better. but wasn't aware, that this is not really public - moved it back, thanks...
The obvious is that which is never seen until someone expresses it simply

1x i7 2600K @5.0 (Asrock Z77), 16GB, 2x Asus GTX Titan 6GB @1200/3100/6200
2x i7 2600K @4.5 (P8Z68 -V P), 12GB, 1x EVGA GTX 580 3GB @0900/2200/4400
User avatar
t_3
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 2594
Joined: Tue Jul 05, 2011 5:37 pm

Re: New gtx 680

Postby pixelrush » Fri Mar 23, 2012 7:41 pm

from behind the newzealandian wall of silence

As a citizen I wish to distance myself from this foreign company :P
Seriously though, I am actually hoping they send someone out to do the business management role.
Or perhaps I should just move to Auckland. I can get paid for my time then. :lol:

Nice benchmarks. I see a GTX680 is about 3x faster than a GTX460, so the GTX660 ought to be 2x faster.
So graphics card performance doubles in 2 years....
In 2014 people with 8x GTX880 will be rendering the same scene I wait 24 mins for in 30 secs.
I guess speeds will top out like they did for CPU...maybe after another couple of generations...possibly down to 7.5 secs which is 3mins rendering per sec of animation. If you are super serious with 3 such rigs, 1 min 8-)
Imagine that though 7.5 secs! hardly enough time for 2 slurps of coffee :roll: :cry:
Last edited by pixelrush on Fri Mar 23, 2012 8:19 pm, edited 1 time in total.
i7-3820 @4.3Ghz | 24gb | Win7pro-64
GTS 250 display + 2 x GTX 780 cuda| driver 331.65
Octane v1.52
User avatar
pixelrush
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1616
Joined: Mon Jan 11, 2010 7:11 pm
Location: Nelson, New Zealand

Re: New gtx 680

Postby t_3 » Fri Mar 23, 2012 7:58 pm

michaelkdaw wrote:Thanks for posting the numbers. They provide a bit more optimism after seeing the OpenCL results.

You haven't had any problems running it at a 165 mHz overclock?

I hope you get a chance to use it in Octane soon...

because there isn't anything else i could do with the card, i tried +300 - resulting in another 5% more; means +15% or a half gtx 560 more power than on stock clock :D
at +400 it dropped out...
The obvious is that which is never seen until someone expresses it simply

1x i7 2600K @5.0 (Asrock Z77), 16GB, 2x Asus GTX Titan 6GB @1200/3100/6200
2x i7 2600K @4.5 (P8Z68 -V P), 12GB, 1x EVGA GTX 580 3GB @0900/2200/4400
User avatar
t_3
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 2594
Joined: Tue Jul 05, 2011 5:37 pm

Re: New gtx 680

Postby michaelkdaw » Fri Mar 23, 2012 8:46 pm

An extra 300 mHz is a lot. That's encouraging.

It's funny... I almost never play games anymore, but I've never more felt a need to get the latest graphics card hardware.

But not till I hear a bit from Refractive regarding this issue.
michaelkdaw
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 11
Joined: Sun Feb 05, 2012 1:50 am

Re: New gtx 680

Postby Kevin Sanderson » Fri Mar 23, 2012 8:55 pm

Seeing the DirectX11 compute shader fluid simulation results, maybe it will scream when everything is updated.

http://www.anandtech.com/show/5699/nvidia-geforce-gtx-680-review/17
Kevin Sanderson
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 37
Joined: Thu Jan 28, 2010 10:34 pm

Re: New gtx 680

Postby t_3 » Sun Mar 25, 2012 11:15 pm

some news: found this http://developer.nvidia.com/sites/defau ... /glass.exe (thanks to the 3dcenter.org forum)
it renders a scene with 3 glasses using cuda based raytracing, thus should be at least a bit more "real world":

test was glass.exe -d=3840x2560 -B=15x60
(means image of 3840x2560px dimension, 15sec warmup, 60 frames rendered, no display)
driver version 301.10

Code: Select all
gtx 560 ti @ 822:   1.29272 fps / 46.4139 sec
gtx 570    @ 732:   1.91363 fps / 31.3541 sec
gtx 580    @ 772:   2.28240 fps / 26.2881 sec
gtx 680    @ std:   2.38455 fps / 25.1625 sec
oc'ed:
gtx 580    @ 850:   2.48827 fps / 24.1132 sec
gtx 680    + 300:   2.81746 fps / 21.2958 sec

somewhat less promising, still hard to judge, as this thing seems to be very old...
The obvious is that which is never seen until someone expresses it simply

1x i7 2600K @5.0 (Asrock Z77), 16GB, 2x Asus GTX Titan 6GB @1200/3100/6200
2x i7 2600K @4.5 (P8Z68 -V P), 12GB, 1x EVGA GTX 580 3GB @0900/2200/4400
User avatar
t_3
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 2594
Joined: Tue Jul 05, 2011 5:37 pm

Re: New gtx 680

Postby nrygpu » Mon Mar 26, 2012 6:12 pm

I just got 2 GTX 680's and installed them but for some reason they are not working with Octane Standalone and Octane plugin for Max. The render progress window does not go anywhere and the GPU's are not being used at all. I am monitoring them with the EVGA Precsion X that came with the cards. I have NVIDIA Graphics Driver 300.83 installed which is what came with the GPU's.

In Octane Standalone it shows that both cuda devices failed. Is this maybe because these are CUDA 3.0 devices and the 580's were 2.0???

I was super excited to try these out. Hope to get them working soon so I can report the performance results with Octane. Has anyone else successfully rendered with Octane on GTX 680's??

Thanks!
nrygpu
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 43
Joined: Fri Feb 17, 2012 4:14 pm

Re: New gtx 680

Postby mib2berlin » Mon Mar 26, 2012 6:25 pm

Has anyone else successfully rendered with Octane on GTX 680's??


Hi, it is not possible atm., octane needs to rebuild against Cuda Toolkit 4.2 which is in Release Candidate status.
I think the next version (beta 2.6) is build with Cuda Toolkit 4.2.

Cheers, mib.
Opensuse 12.3/64 i5-3570K 8 GB
GTX 760 4 GB GTX 560Ti 448 Driver: 331.20 Blender 2.69/2.70dev
Octane 1.20
Blender Octane Beta
Windows 8 GTX 760 4 GB GTX 560Ti 448 Driver 320.49 HD 4000 (Display)
mib2berlin
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 903
Joined: Wed Jan 27, 2010 7:18 pm
Location: Germany

Re: New gtx 680

Postby nrygpu » Mon Mar 26, 2012 7:47 pm

Oh man, that is a real disappointment! Putting the GTX 580's back in for the meantime then! ;-(
nrygpu
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 43
Joined: Fri Feb 17, 2012 4:14 pm

PreviousNext

Return to Demo Version Questions & Discussion


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests

Otoy Inc sends out news email to registered forum members when we release new versions of our products.

If you would like to be kept up to date about our products, just register on our forum, it's free.

Register on our forum to subscribe to our newsletter ×